Polityka prywatności

Zakres zatytułowany: "Pliki cookies" dotyczy wszystkich osób korzystających z portalu regionieruchomosci.pl, natomiast "Dane osobowe" dotyczy wyłącznie osób, których dane osobowe są przetwarzane przez Administratora (w tym odbiorców wiadomości Newsletter).

§1 Pliki cookies

  1. W celu dostosowania serwisu do potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych serwis regionieruchomosci.pl (zwany dalej Portalem) używa Plików cookies i podobnych technologii.
  2. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy do urządzenia internauty. Plików cookies używają też serwisy, do których wyświetlane są odwołania, np. multimedia. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące Plików cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych w Portalu Plików cookies.
  3. Portal stosuje dwa rodzaje Plików cookies:
    a. wydajnościowe (służące do zbierania informacji o sposobie korzystania z Portalu, by lepiej działał);
    b. funkcjonalne (pozwalające „pamiętać”ustawienia użytkownika, np. język, rozmiar czcionki).
  4. Portal wykorzystuje poniższe pliki Cookies:
    • _utma - plik zapisywany na dysku komputera podczas pierwszych odwiedzin danej witryny. Plik zawiera unikalny numer identyfikacyjny, za pomocą którego narzędzie analityczne potrafi określić unikalnego i nowego użytkownika,
    • _utmb - plik cookie _utmb jest odpowiedzialny za przechowywanie informacji na temat danej wizyty,
    • _utmc - plik cookie współpracujący z _utmb, którego zadaniem jest ustalenie, czy należy rozpocząć śledzenie nowych odwiedzin, czy też zbierane dane powinny zostać zaliczone do istniejących odwiedzin,
    • _utmz - plik cookie zawierający informację na temat źródeł odwiedzin. Dzięki niemu możliwe jest policzenie m.in. odwiedzin z wyszukiwarek,
    • PHPSESSID - plik cookie utrzymujący identyfikator bieżącej sesji pomiędzy serwerem, na którym zainstalowana jest strona a uprzędzeniem użytkownika, za pośrednictwem którego komunikuje się onz serwerem i ze stroną.
  5. Poziom ochrony przed Plikami cookies można ustawić w każdej przeglądarce internetowej, aż do ich całkowitego zablokowania. Choć zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może także uniemożliwiać korzystanie z niektórych funkcjonalności.

§2 Dane osobowe

Administrator danych:
Józef Kufel Nieruchomości z siedzibą w Żywcu przy al. Piłsudskiego 34/1, NIP: 553-132-94-80

Cel i podstawa przetwarzania danych:
Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych następuje w celach marketingowych Administratora, w tym przesyłania informacji handlowych (newsletter), jak również w celu optymalizacji, usprawnienia i personalizacji funkcji serwisu oraz w celu tworzenia statystyk. Administrator zapewnia, że takie przetwarzanie nie będzie naruszać praw i wolności osób, których dane dotyczą.

Dane osobowe są przetwarzane na podstawie Pani/ Pana zgody, o której mowa w art. 6 ust. 1a Rozporządzenia 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, dalej RODO. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i następuje poprzez akceptację formularza zamieszczonego w serwisie. W przypadku profilowania podstawą przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1f RODO) –jakim jest najlepsze dopasowanie przesyłanych informacji do Pani/Pana potrzeb i zainteresowań.

Udostępnianie danych osobowych:
Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom świadczącym administratorowi usługi niezbędne do realizacji wskazanych celów lub podmiotom uprawionym na podstawie przepisów prawa.

Okres przechowywania danych:
Pani/Pana dane osobowe będą wykorzystywane przez nas do czasu cofnięcia zgody lub przedawnienia ewentualnych roszczeń.

Pani/Pana prawa przysługujące w związku z przetwarzaniem przez nas danych osobowych:
Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

W celu realizacji jednego ze swoich praw prosimy o kontakt poprzez e-mail: rodo@regionieruchomosci.pl

Skargi:
Bezpieczeństwo Pani/Pana danych jest dla nas priorytetem, jeśli jednak uzna Pani/Pan, że przetwarzając dane naruszamy przepisy RODO, ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Ten Portal wykorzystuje Pliki cookies. Korzystając z Portalu, wyraża Pani/Pan zgodę na wykorzystywanie przez Administratora Plików cookies w celu zapewnienia wygody podczas przeglądania naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Ustawienia Plików cookies można zmienić w każdej chwili za pomocą ustawień przeglądarki. Więcej informacji na ten temat można uzyskać w naszej Polityce Prywatności..

Rozumiem